Wat is vitaliteit coaching?

Je wilt in topvorm zijn. Thuis en op het werk. Dat betekent je energiek en gezond voelen. Met een opgeruimd hoofd en positieve kijk op het leven. Vaak weet je zelf wel wat nodig is of wat je juist moet laten om jezelf goed te voelen, maar lukt het je niet voldoende dit te doen of vol te houden. Vitaliteit coaching is specifiek gericht op het verbeteren van alle aspecten die jouw energie beïnvloeden.

 

 

Foto-1-vrouw-in-zon

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het realiseren van meer vitaliteit in je drukke dagelijkse bestaan?

Als vitaliteitscoach help ik je de beweging te maken. Ik leer je inefficiënt gedrag en een minder gezonde leefstijl bij jezelf te herkennen en blijvend om te buigen naar gezond en effectief gedrag. Afvallen is niet een doel op zich, maar door meer ontspanning, balans en een gezonder eet- en leefpatroon vaak wel een welkom bijeffect.

Holistische benadering

Ik werk vanuit een holistische visie. Holos is het Griekse woord voor één geheel. Je hoofd, hart en lijf vormen één geheel. Het is een onafscheidelijk team. Om blijvend fit, gezond en vitaal te leven en werken, moet je er dus op alle vlakken goed voor zorgen. Door weer te leren luisteren naar je lijf, ontdek je waar je uit balans bent geraakt. Het doel van vitaliteit coaching is dan ook in balans komen op de volgende niveaus:

Fysiek: Voeding, beweging, ademhaling en ontspanning en leefstijl.
Emotioneel: Loslaten van beperkende overtuigingen en overlevingsstrategieën.
Mentaal: Focussen, concentratie.
Zingeving: doelen stellen, wat wil je bereiken in je leven.

Wanneer vitaliteit coaching?

Door ons drukke en snelle leven in deze westerse maatschappij zijn wij dat luisteren naar onszelf vaak verleerd. We worden vooral beoordeeld op onze cognitieve vaardigheden en prestaties en langs allerlei meetlatten gelegd. Ons denken, handelen en het vele moeten van onszelf heeft veel impact onze vitaliteit. Steeds vaker ontstaan er mentale en daarmee samenhangende fysieke klachten zoals:

 • niet fit voelen
 • vermoeidheid
 • vaak ziek
 • spierpijn in nek en schouders
 • hoofdpijn
 • rugklachten
 • concentratiestoornissen
 • snel emotioneel

Of erger:

 • slapeloosheid
 • stress
 • burn-out
 • overgewicht
 • hartklachten
Herkenbaar?

Als vitaliteitscoach is het mijn passie je te coachen en te begeleiden. Ik help je bij het vinden van een gezondere leefstijl en betere work-life balance. Alleen als je fysiek fit en zowel mentaal als emotioneel in balans bent, haal je het beste in jezelf naar boven. Je kunt er weer zijn voor de mensen om je heen. Thuis en op het werk.

Blijvend je gedrag veranderen

Iedereen is in staat vanuit eigen kracht en motivatie zijn gedrag blijvend te veranderen. Voorwaarde is dat je het écht wilt. Ik help je bewust te worden van de oorzaken van je gedrag. Waardoor komt het bijvoorbeeld dat je te zwaar bent geworden? Wat zorgt er eigenlijk voor dat je weinig energie ervaart? Waarom is het zo belangrijk dat je altijd voor iedereen klaarstaat?

Hoe?

In de coaching maak ik gebruik van diverse technieken, methodes en interventies. Eerlijk en respectvol confronteer ik je met je eigen spiegelbeeld. Ik stel vragen en geef je praktische oefeningen, ook voor thuis, want alleen door te doen leer je. Mijn manier is down to earth, praktisch toepasbaar en met humor en plezier. Ik zeg niet dat het altijd leuk is. Soms haal ik je flink uit je comfortzone. Veranderingen aanbrengen in je dagelijkse patronen kan immers best heel lastig zijn. Dat doen we dus stap voor stap met realistische en haalbare doelen. Ik ondersteun, motiveer en stimuleer jou daarbij. Zo wordt de weg naar verbetering en positieve resultaten een stuk gemakkelijker. Dat voorkomt terugval in je oude patronen en zet je juist in beweging op weg naar een volgend level.

Start van het traject

Een coaching traject start met een kennismakingsgesprek. Aan de hand van een door jou ingevuld persoonlijk intakeformulier, bespreken we jouw behoeften, bepaal je je doelen en beslis je of je een vervolgafspraak wilt. Iedereen is uniek en heeft andere wensen en behoeften. Een coaching traject bij Good Mood Company is dan ook altijd maatwerk.

Ben je geïnteresseerd, wil je meer over mij weten of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met me op.