Hoe manage ik mijn energie in mijn veranderende lijf vol hormonen

Week 12-20

Hoera  je bent zwanger! Dit gaat echter ook gepaard met een hoop veranderingen waar je letterlijk en figuurlijk moe van kan zijn. Natuurlijk is het logisch, want dat nieuwe leven in je buik kost energie en je hormonen geven jou het signaal waar je nu je prioriteiten moet leggen. Maar hoe doe je dat?

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in je veranderde energiehuishouding gedurende een dag.  Je maakt je eigen persoonlijke energiegrafiek en leert wat je kunt doen om je energieniveau beter in balans te krijgen. Het is geen ingewikkelde wiskunde, maar juist heel praktisch en toepasbaar.

Gezonde eetlust voor mij en mijn kind

Week 21-29

Dat gezond eten belangrijk is, wist je uiteraard al. Met de verantwoordelijkheid voor een groeiend mensje in je buik, zorg je extra goed voor jezelf en je baby. Dus je let ook extra op je voeding. Je wilt weten wat je minimaal aan voedingsstoffen binnen moet krijgen. Maar je wilt niet dat er onnodig veel pondjes bijkomen.

In deze workshop gaan we terug naar de basis. Hoe voed je je jezelf en je baby op een verantwoorde manier, zonder ingewikkelde poes pas. Waardevolle informatie gecombineerd met inspiratie om snel een lekkere en voedzame maaltijd te maken. Zo zorg je voor een optimale ontwikkeling van je kindje én voor een goed fundament daarna.

Relaxed toeleven naar je bevalling

Week 30-38

De bevalling nadert nu snel. Misschien ben je nog volop aan het werk of al met verlof, maar inmiddels ben je flink wat kilo’s zwaarder en dat merk je. Krijg je de bibbers omdat je nog zoveel moet regelen? Voel je nesteldrang of ben je bang voor de bevalling? Dan is het de hoogste tijd om juist even stil te staan. Alle belemmerende gedachten aan de kant en jezelf ontspannen. Dat is heel belangrijk voor de gezondheid van jou en je baby.

In deze workshop leer je een praktische adem- en ontspanningstechniek, die je helpen om je hoofd leeg te maken, spanningen in je lijf los te laten en de rust te bewaren. Ook handig na je bevalling.

Probleemloos back in shape

Je baby is 3-11 weken

Je baby is geboren en het lijkt wel of je in een achtbaan zit. Niet alleen de baby heeft aandacht nodig, ook jij doet er toe. Je wilt weer fit zijn en lekker in je vel zitten. Dat is goed voor jou én voor de baby.  Dat betekent dus de nodige aandacht aan jezelf besteden. Dat doe je het liefst zo simpel mogelijk, want je tijd is nu opeens schaars.

In deze workshop leer je zonder ingewikkelde meetinstrumenten jouw persoonlijke conditie  te meten. Samen bepalen we hoe je er op dit moment voor staat. Je stelt je persoonlijke doelen vast op het gebied van kracht en conditie. Ook krijg je simpele en effectieve beweegoefeningen mee naar huis die bij jouw huidige situatie passen en niet te veel tijd kosten. Zodoende zul je optimaal herstellen, aansterken en weer back in shape zijn. Je wordt een fitte mama.

Help, hoe moet dat: een mama in balans zijn?!

Je baby is 12-20 weken

Je bent nu moeder, de kraamtijd is voorbij en je bent waarschijnlijk weer begonnen met werken. Geleidelijk raakt de agenda van jouw leven steeds voller. Naast een leuke en zorgzame moeder, wil je ook een liefdevolle partner en betrokken vriendin zijn. Je hebt een baan waar je je verantwoordelijk voor voelt, volgt misschien nog een cursus en probeert tijd voor hobby’s en sport vrij te maken. Dan vereisen ook het huishouden en de boodschappen nog de nodige aandacht, tijd en energie. Maar vergeet jezelf niet! Je wilt graag de balans bewaren om stress, onrust en mogelijke fysieke klachten te voorkomen, maar hoe doe je dat?

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in wat jij aan lichamelijke en geestelijke in- en ontspanning doet. Je leert waar je mogelijk uit balans bent geraakt en wat voor jou nodig is om dit evenwicht weer te herstellen.